Flyttning av fordon

Kursens innehåll

Beslut om flyttning av fordon är en grannlaga arbetsuppgift, som kan innebära svåra överväganden. Handläggningen måste vila på̊ strikt författningsenlig grund, men den kräver också̊ sunt förnuft och gott omdöme. I första hand vänder sig kursen till kommunala handläggare och trafikingenjörer men även andra kan ha glädje av den. Kursen tar upp vilka författningar som gäller när ett fordon behöver flyttas samt vilken arbetsgång som gäller under olika förutsättningar. Kursen lägger särskild vikt på de skenande kostnaderna för arbete med fordonsvrak och förväntade statsbidrag, problemen med oregistrerade fordon (elsparkcyklar) som är felparkerade/hindrande samt den fortsatta hanteringen av bilmålvaktsproblematiken.

LÄRARE

Lärare på kursen är Karin Hebel som har mångårig erfarenhet av såväl övergripande som specifika frågor rörande parkering och fordonsflyttning. 
Karin kommer närmast från Trafikkontoret i Stockholm där hon under flera år arbetat som chef med ansvar för bl.a. parkeringsövervakning, flyttning av fordon och betalsystem i staden. Hon har även arrangerat och genomfört ett flertal parkeringsvakts- och fordonsflyttnings-
utbildningar, samt deltagit i framtagandet av SKR:s Parkeringshandbok. 

Så tycker kursdeltagarna

"Väldigt bra kurs. Ett måste för alla som jobbar med fordonsflyttning"
"Jättetrevlig föreläsare, uppmärksam, lyssnade på våra frågor"
"Får senaste info om lagar och regler som tillkommer eller försvinner"

Nästa kurs om Flyttning av fordon den 10 september 2024

Normalt arrangerar vi bara en kurs per år om juridiken kring fordonsflyttning.  Datum för nästa kurs är den 10 september och kursen äger som vanligt rum på Saturnus konferens i Stockholm. 

Kursen är en endagskurs. Från kl. 08.00 serveras en frukostbuffé. Kursen startar kl. 09.30 och avslutas senast kl. 16.00. Eventuell övernattning bokas av kursdeltagarna själva.

Avgiften för deltagande är 6 900 kr exkl. moms. Då ingår frukost, lunch och fika samt åhörarkopior. Antalet deltagare är begränsat till ca 25 personer.

Frågor om kursen besvaras av Karin Hebel, karin.hebel@gmail.com  eller Lars Ahlman, trafik.ahlman@telia.com

Anmälan

Vill du anmäla dig till kursen "Flyttning av fordon"  i Stockholm den 10 september 2024 klickar du här. En anmälan är bindande men får du förhinder kan du skicka en kollega.

Kommande kursdatum