Flyttning av fordon

Kursens innehåll

Beslut om flyttning av fordon är en grannlaga arbetsuppgift, som kan innebära svåra överväganden. Handläggningen måste vila på̊ strikt författningsenlig grund, men den kräver också̊ sunt förnuft och gott omdöme. I första hand vänder sig kursen till kommunala handläggare och trafikingenjörer men även andra kan ha glädje av den. Kursen tar upp vilka författningar som gäller när ett fordon behöver flyttas samt vilken arbetsgång som gäller under olika förutsättningar. Kursen lägger särskild vikt på de skenande kostnaderna för arbete med fordonsvrak och förväntade statsbidrag, problemen med oregistrerade fordon (elsparkcyklar) som är felparkerade/hindrande samt den fortsatta hanteringen av bilmålvaktsproblematiken. På kursen den 4 oktober kommer vi också särskilt att diskutera tillämpningen av den nya möjligheten att lytta elsparkcyklar som ju har stor aktualitet. 

LÄRARE

Lärare på kursen är Bengt Wilde som sedan 1991 driver egna företaget Trafikteknik Bengt Wilde AB med huvudsaklig inriktning på konsultation och utbildning inom trafik- och parkeringsregleringsområdet. Tidigare har Bengt bland annat arbetat som trafikingenjör på Malmö gatukontor och på Trafiksäkerhetsverket. Bengt är en av författarna till SKL:s handbok ”Flyttning av fordon” som ingår som kurslitteratur. 

Så tycker kursdeltagarna

"Väldigt bra kurs. Ett måste för alla som jobbar med fordonsflyttning"
"Jättetrevlig föreläsare, uppmärksam, lyssnade på våra frågor"
"Får senaste info om lagar och regler som tillkommer eller försvinner"

Nästa kurs om Flyttning av fordon kommer att äga rum tisdagen den 4 oktober 2022

Normalt arrangerar vi bara en kurs per år om juridiken kring fordonsflyttning.  Nästa kurs kommer att gå i Stockholm tisdagen den 4 oktober 2022. 
Kursen är en endagskurs. Vi samlas kl. 09.00  då det serveras en frukostbuffé. Kursen startar kl. 09.30 och avslutas 16.00. Eventuell övernattning bokas av kursdeltagarna själva, se länk på startsidan till Hotel Hilton som ligger alldeles intill kurslokalen,  där vi har specialpris.

Avgiften för deltagande är 5 500 kr exkl. moms. Då ingår fika, lunch samt åhörarkopior. Antalet deltagare är begränsat till ca 25 personer.

Frågor om kursen besvaras av Bengt Wilde, bengt@trafikteknikab.se eller Lars Ahlman, trafik.ahlman@telia.com

Anmälan

Vill du anmäla dig till kursen Flyttning av fordon den 4 oktober 2022 klickar du här.  Anmälan är bindande men får du förhinder så kan du skicka en kollega. 

Kommande kursdatum