Flyttning av fordon

Kursens innehåll

Beslut om flyttning av fordon är en grannlaga arbetsuppgift, som kan innebära svåra överväganden. Handläggningen måste vila på̊ strikt författningsenlig grund, men den kräver också̊ sunt förnuft och gott omdöme. I första hand vänder sig kursen till kommunala handläggare och trafikingenjörer men även andra kan ha glädje av den. Kursen tar upp vilka författningar som gäller när ett fordon behöver flyttas samt vilken arbetsgång som gäller under olika förutsättningar. Kursen tar också upp de nya regler om bilmålvakter som började gälla sommaren 2014 liksom olika rättsfall, bland annat den dom i Hösta Domstolen som kom den 23 november 2018 som tyvärr ger ett kryphål för bilmålvakterna att klara sig .

LÄRARE

Lärare på kursen är Bengt Wilde som sedan 1991 driver egna företaget Trafikteknik Bengt Wilde AB med huvudsaklig inriktning på konsultation och utbildning inom trafik- och parkeringsregleringsområdet. Tidigare har Bengt bland annat arbetat som trafikingenjör på Malmö gatukontor och på Trafiksäkerhetsverket. Bengt är en av författarna till SKL:s handbok ”Flyttning av fordon” som ingår som kurslitteratur. 

Så tycker kursdeltagarna

"Väldigt bra kurs. Ett måste för alla som jobbar med fordonsflyttning"
"Jättetrevlig föreläsare, uppmärksam, lyssnade på våra frågor"
"Får senaste info om lagar och regler som tillkommer eller försvinner"

aprilkursen är fullbokad, ny kurs den 23 oktober!

Kursen i Flyttning av fordon gick i Stockholm den 9 april 2019 var fullbokad. Normalt arrangerar vi bara en kurs per år, men eftersom det fanns flera på kölistan till aprilkursen har vi lagt in en ny kurs onsdagen den 23 oktober i Stockholm. 

Kursen är en endagskurs. Vi samlas kl. 09.00  då det serveras en frukostbuffé. Kursen startar kl. 09.30 och avslutas 16.00. Eventuell övernattning bokas av kursdeltagarna själva.

Avgiften för deltagande är 4 100 kr exkl. moms. Då ingår fika, lunch, boken ”Flyttning av fordon" samt åhörarkopior. Antalet deltagare är begränsat till ca 25 personer.

Frågor om kursen besvaras av Bengt Wilde, bengt@trafikteknikab.se eller Lars Ahlman, trafik.ahlman@telia.com

Anmälan

Vill du anmäla dig till kursen i  Stockholm onsdagen den 23 oktober kommer du till anmälningslänken genom att klicka här. Anmälan till kursen är bindande men kan överlåtas på annan person. 

Kommande kursdatum